TEAMBUILDING

 i Fødselsdag

Teambuilding er en sjov og anderledes aktivitet at lave på klassen. Det er en god måde at skabe nye relationer på, både imellem børnene og de voksne.

I vores klasse har vi haft en del udfordringer med mange skiftende lærer, for meget larm i klassen, manglende respekt og grimt sprog. Det er hverdagen for min datters 5-klasse og der er nu blevet sat en AKT-lærer på, som går ind og arbejder med børnenes sammenspil og opførelse. Det er en lang proces og der er ikke mange timer at gøre godt med.

For at understøtte dette arbejde, har jeg sammen med forældrerådet og vores klasselærer lavet et teambuilding arrangement/forløb. Vi ville gerne lave noget helt andet, som bringer børnene væk, fra deres vante rammer og tvinger dem til at tænke anderledes. Samtidigt vil vi gerne have styrket samarbejdet imellem forældrene. Man må ikke glemme, at det ikke kun er børnene som kører trætte i hverdagen. Det gør vi forældre også, når vi konstant får de samme trælse beskeder med hjem fra skolen. Det skygger over det gode humør og fjerner lidt motivationen.

Netop for at få motivationen ind i hverdagen, ind i timerne, lavede vi nogle små aktiviteter i ugerne op til selve teambuilding dagen. Med invitationen fulgte nogle forberedelseskort, som der skulle snakkes om derhjemme. Hvad er teambuilding, hvordan er man en god holdkammerat, hvad gør man, hvis der én der ikke vil være med, eller hører efter osv.

Vi har lavet 6 poster og til hver post, skal der udnævnes en holdkaptajn. Alle børn skal prøve at have denne her lederrolle. De får et stort ansvar, hvor de skal lede og fordele arbejdet, for at få teamet til at samarbejde. I princippet stiller vi barnet i samme situation, som læreren står i, hver dag. Nemlig at få klassen til at fungere.

Det var vigtigt for os at gøre holdkaptajnen synlig. Derfor havde jeg bestilt hvide kasketter hjem, som børnene efterfølgende dekorerede oppe i klassen. Alt imens de diskuterede hvilken rolle en holdkaptajn har. En rigtig god time, hvor koncentrationen var god og kreativiteten uden grænser. Alle kasketter blev simpelthen så flotte.

På selve dagen, en lørdag formiddag, delte vi forældre og børn op i hold. Man kom ikke på samme hold som sit barn. Der hvor både mor og far var med, kom heller ikke på hold sammen. Holdene var yderligere sat sammen således, at børnene kom på hold med dem, som de normalt ikke går sammen med. Så mildt sagt en store pærevælling. Det bedste af det hele var, at alle var super tilfredse, på trods af et uventet mix.

Posterne var lavet så både børn og voksne kunne være med, uden at det blev for let for forældrene og for svære for børnene. Alle opgaver skulle løses på tid, så det gjaldt om at få disponeret tiden rigtigt.

Sikke en dag vi havde. Det var så vellykket. Både børn og voksne havde nogle rigtig sjove timer sammen. Den gode stemning fyldte hele rummet. Man kunne rigtig mærke begejstringen, konkurrencen og ikke mindst sammenholdet. Jeg var dybt imponeret. Det var sådan en fornøjelse at se hvordan børnene interagerede med hinanden, high 5, klap på skulderen og gode grin. Se bare billederne længere nede.

Ugen efter var det tid til evaluering og diplom overrækkelse. Hvert barn fik overrakt et personligt diplom, hvori der stod 6 ting som de havde gjort rigtig godt. De hænger nu i klassen sammen med kasketterne. Kasketterne kan bruges i undervisningen, til når de for eksempel skal lave gruppearbejde. Så kan der udnævnes en holdkaptajn, der har ansvaret for, at samarbejdet fungerer og der holdes ro og orden. Jeg er meget spændt på, at få en tilbagemelding, hvordan det virker.

Jeg kan varmt anbefale en teambuilding dag, også bare som en sjov aktivitet i klassen, til en fødselsdag eller familie komsammen.

Vil du også gerne lave et teambuilding arrangement – ja så ligger det hele klar til dig i shoppen lige til at downloade og printe. Her får du alt fra vejledning, invitationer, poster og aktiviteter og alt det der hører til, for at gennemføre denne aktivitet.

Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at skrive til mig.

billede-i-bloggen

Seneste indlæg

Skriv en kommentar

0