Mal Selv Bogmærker

 i Fødselsdag

Det kan være svært at motivere børnene til at læse i sommerferien. Derfor giver mine børn og jeg vores bud på god sommerferie læsning. Vi kickstarter læsningen med at farvelægge vores helt eget bogmærke. Jeg har lavet en masse forskellige designs, så du kan vælge lige præcis det bogmærke der passer til dig. De er helt gratis og lige til at printe ud. Hent dem her.

Her hjemme, skal mine børn læse mindst 2 bøger i deres sommerferie. Jeg synes at det er rigtig vigtigt at læsningen bliver vedligeholdt. I år har skolerne lukket i 7 uger. Det er virkelig lang tid og børnene kommer hurtigt ud af deres vante rutiner hvad angår skolearbejdet. For at det ikke skal blive en alt for sur en tjans, bruger vi en del tid på, at finde de gode bøger. Jeg sparer da heller ikke på pengepungen, når vi går på bogindkøb.

De får (næsten) helt lov til selv at bestemme hvad de vil læse. Alligevel skal der være en gulerod for at holde læse motivationen. Min metode for at holde gang i ungerne, bliver næsten ikke mere upædagogisk, end at jeg udbetaler ca. 200 kr. i lommepenge for hver bog der bliver læst. Tro mig – det virker hvert år.

Jeg læser gerne de samme bøger som de store piger. På den måde kan vi tale om handlingen og jeg kan spørge lidt ind til, om de nu også forstår det de læser. Det kan ellers godt gå lige lovligt stærkt med at reklamere: “nu har jeg altså læst bogen” uden at de fatter noget som helst af den – og inkassere de 200 kr. Den går altså ikke….så er kontrol alligevel bedre:) Det er mit bogmærke “jeg må bare ikke falde i søvn!” for jeg har det faktisk selv med, at komme lidt bagud. Min undskyldning er dog, at jeg ligesom skal læse dobbelt op.

I år har de store piger valgt de her bøger. Iqbal er hysterisk morsom. Det er faktisk mest mig der synes at de er fantastiske. Har du en lille inder gemt inde i dig og er du god til at lave sjove stemmer, så er det skide skægt at bruge dem som højtlæsningsbøger for de lidt større børn. Så er der klassikeren –Bertram bøgerne. De er bare gode og har en sjov fortælling. Samtidigt er de nemme at læse og god træning for at få læsehastigheden op. Blogger bøgerne er helt klart de nyeste på reolen . Jeg kender dem ikke så godt endnu, men Karoline (14 år) synes de er vildt gode. Så dem glæder jeg mig faktisk til at komme i gang med.

Jeg synes at det har været svært at finde bøger til de mindste. Her skal man lede længe. Sofie (7 år) er kun lige begyndt at kunne læse og hendes største ønske, er at få en bog fyldt med eventyr. Så vi har lavet et kompromis. Hun skal fortsat læse de “nemme” bøger selv og så læser vi “Det hemmelige rige” sammen. Det er hun ret godt tilfreds med. Villads fra Valby er bare en must-have. De er sjove med en tilpas længde, til at jeg kan holde de små koncentreret om historien. Josefine (4 år) synes bare at pegebøger er spændende og hun er virkelig god til at digte hendes helt egene historier ud fra billederne. Moshi er klart favoritten med dens mange skøre figurer og monstre i og jeg kan varmt anbefale den både til drenge og piger.

Udover bøgerne, køber jeg mig også gerne fattig i en masse blade. Dem tager vi gerne med ud på tæppet i haven eller med på stranden. Der er en masse inspiration at hente og det er noget vi kan læse sammen. Det er bare hyggeligt og en god måde lige at tage sig en slapper på. Lillebror er fyldt med kryds og tværs opgaver og god ord træning. Vi løser dem gerne sammen 2 og 2, så går det også lidt hurtigere og en god adspredelse fra Ipad´en,

Vi håber at du er blevet bare lidt inspireret og husk at downloade dit bogmærke, så du slipper for æselører i dine nye bøger:)

Rigtig god læselyst.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0