BBQ grillfest

 i Fødselsdag

Hold en sød og sommerlig fødselsdag eller pige komsammen med de bedste veninder. Find grill, bål og havespillene frem og du er garanteret en super hyggelig grillfest. Det her er perfekt til de lidt større børn eller unge mennesker. Det er en nem måde at invitere gæster på og de unge mennesker kan jo sagtens selv stå for både planlægningen og op pyntningen.

Alt hvad du skal bruge fra invitation til bordkort, etiketter og pointtavle ligger selvfølgelig klar i shoppen lige til at printe ud.

Se bare her hvordan vi gjorde da vi skulle fejre Louises 12 års fødselsdag.

En invitation til den søde tand.

Hvorfor ikke give dine gæster en lille forsmag på de lækkerier du vil servere til festen. Louise og jeg har lavet invitationerne sådan her. De faldt i rigtig god smag hos veninderne.

Jeg har lavet invitationerne til dig som en PDF – hvor du selv udfylder felterne med en kuglepen eller sølvtusch, men de ligger også i et Word dokument så du kan indsætte din tekst. Invitationerne er ikke så store igen. Du må derfor også meget gerne skrive til mig, så skal jeg nok udfylde dem for dig hvis du ønsker det. Jeg skal bare have 5 dages forvarsel:)

Blød og hyggelig op pyntning

Der skal i virkeligheden ikke ret meget til, for at gøre det hyggeligt for dine gæster. Bare at de kan se og mærke at du har gjort hvad du kunne, er nok til at de føler sig velkommen. Vi har egentligt bare brugt nogle af alle de ting vi allerede har i vores hjem.

Vi var så heldige lige den dag at vi kunne sidde udenfor. Louise og jeg havde derfor dækket op ude under vores pavillion. Vi valgte at sætte siderne op, så pigerne rigtig kunne sidde i læ for vinden. Vi fandt alle vores vattæpper frem, så vi var sikre på, at der ikke var nogen der kom til at fryse.

Bordet bestod af nogle paller med en dug over. Det ser rigtigt have og rustikt agtigt ud. Jeg elsker det resultat vi fik ud af det. Jeg ved ikke lige hvor praktisk det var. Pigerne skulle i hvert fald lige huske at mærke efter hvor brædderne var, for at få glassene til at balancere uden at vælte. Jeg tænker at et havebord også sagtens kunne gøre tricket.

Der hører sig selvfølgelig lyskæder og blomster til. Jeg sendte Louise ud for at plukke blomster både fra vores have og vejkanten. Det er gratis og giver bordet masser af liv. De lyserøde roser købte vi i Brugsen for en 20,-. På jorden ved bordet havde jeg lagt 2 foldemadrasser, så pigerne kunne sidde dejligt blødt.

Borddækningen

For lige at sætte prikken over i´et, som man siger, har jeg sammen med Louise lavet nogle forskellige bordbort og labels. Når du downloader pakken får du også et Word dokument hvor du kan tilføje den tekst der passer til din menu.

Menu

For os gælder det om at holde menuen simpel og nem. Jeg er ikke den store køkkenmester og jeg gider faktisk ikke at bruge hele dagen på at stå i køkkenet. Hvis du har det lige som mig, så bliver denne her menu ikke nemmere. Louise stod selv for det meste. Vores menu bestod af:

Gaver

Louise synes altid at det er vildt spændende at få gaver. Hun elsker det. Hun er virkelig også verdens mest taknemmelige væsen, og synes at alt hvad hun får er fantastisk. Til rigtig mange fødselsdage har vi brugt flasken peger på til når der skal gives gaver. Den flasken peger på, afleverer sin gave, den bliver pakket op så alle kan se hvad fødselaren får.

I år synes Louise at de skulle prøve noget andet, så jeg blev bedt om at lave nogle tal. Da hendes gæster kom skulle de trække et nummer. De måtte ikke fortælle hinanden deres nummer. Da alle var kommet, sagde Louise et nummer og den gæst der havde det pågældende nummer skulle nu give sin gave.

Derfor finder du også en masse tal i pakken.

Tid til spil og konkurrence

Nu er det bare at finde alle havespillene frem. Pigerne nåede at spille 3 forskellige spil. Kongespil, petanque og basket. Louise havde på forhånd lavet holdene, for at gøre dem så fair som muligt. Jeg havde lavet en pointtavle så de kunne holde styr på hvor mange runder de havde spillet.

Jeg havde til denne her aften ikke lavet præmier og det var vist ikke så godt. I dag ærgrer jeg mig virkelig over at jeg ikke havde lavet præmier. Derfor husk at lave gevinster til vinderholdet og selvfølgelig trøstepræmier til alle de andre. Normalt laver jeg slikposer, men lige til dette tema, vil det også være en god idé at komme f.eks. en neglelak og små cremer i poserne.

Som mørket faldt på tændte vi op i bålet. Der er bare ikke noget der er mere hyggeligt end at sidde rundt om et bål. En perfekt afslutning på en super hyggelig aften. Og selvom alle var propmætte, så var der alligevel plads til en skumfidus mast imellem 2 kiks.

Et sidste lille fif her fra. Vi laver altid bål med kul. De oser ikke nær så meget, som når man bruger brænde og de holder rigtig længe på varmen. Så er der også tid til at fortælle alle de gode historier.

Du finder det hele klar i shoppen lige til at printe. Rigtig god fornøjelse.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0