Lær Klokken

 i Fødselsdag

Lær klokken ved hjælp af hverdagsbilleder. Det her er en rigtig god måde at øve klokken på derhjemme. Læs og se her hvordan vi øver.

Alt hvad du ser her i blogindlægget finder du som en PDF – pakke i shoppen – og den er helt gratis.

Det der med at lære klokken er faktisk lidt svært. Min Sofie på 8 år går nu i 2. klasse. Hun spørger rigtig tit hvad klokken er, eller “Hvor lang tid går der før….? Én ting er, at jeg synes hun skal lære klokken, men hun har heller ikke rigtig nogen tidsfornemmelse.  Jeg synes, at det er rigtig vigtigt at hun kan klokken, specielt nu hvor hun selv er begyndt at cykle hjem fra skole. Det er ikke altid at der er nogen hjemme, og så skal hun være selv hjemme op til 45 min –  inden der kommer nogen hjem.

Jeg har i lang tid brugt et hjemmelavet ur,  hvor jeg hver morgen har sat viserne på klokkeslættet, for hvornår det første familiemedlem kom hjem. Det står under vores rigtige ur, – for at hun på den måde kunne følge med i tiden. Det har fungeret ret godt, og har givet mig ideen til de her hverdagsbilleder. Jo mere at jeg kan relatere klokken eller tiden til Sofies egen hverdag, jo mere begynder hun, at kunne klokken og få den der tidsfornemmelse.

Lad det blive en del af hverdagen.

Bag på hendes dør har jeg sat selvklæbende magnetfolie op. Jeg har sat alle billeder i magnetlommer og magnettape bag på urerne. Nu er de lige til at flytte rundt på. Ved siden af har jeg hængt et rigtigt ur.

Feks. så sætter vi sammen på tavlen, at hun skal til gymnastik om torsdagen kl 17. Så taler vi lidt om hvornår hun skal gøre sig klar.

Vi aftaler også hvor lang tid hun må sidde med sin Ipad. Så sætter vi det her på døren:

Det sjove er, at hun ikke kun lærer klokken, men hun føler også at hun får et ansvar. Hun er i hvert fald mega stolt når hun selv kommer og afleverer sin Ipad fordi klokken er 17. Jeg kan også høre når der er besøg af veninderne, at de lige får en hurtig lektion og uret bliver sat til hvornår de skal hjem:)

Sofie er faktisk blevet rigtig god til klokken nu. Vi sidder ikke og terper. Det er der ingen af os der gider. Jeg ved ikke med dig, men med 4 børn er der ikke meget tid, til at sidde og spille et spil, f.eks. “lær uret”, kun med det ene barn, uden at der er total kaos et andet sted i huset:) Men det at vi har sat alt op på Sofies dør, gør at hun automatisk ser på det hver dag. Vi bruger det som en naturlig del af dagens aktiviteter i det omfang hun gider. Det er på hendes præmisser, hvilket jeg synes er rigtigt vigtigt.

Det er kun fantasien der sætter grænser

Du kan bruge billederne og urerne på mange forskellige måder. Jeg har fundet magnetlommerne på magnetlommer.dk. Alle billederne er lavet så de passer i lommer der måler 66x66mm. De er lidt dyre, så hvis du heller vil have en lidt billigere løsning, så kan du også bare bruge magnettape.

Når du har downloadet filen, print det på hvidt karton og klip det hele ud. Tag en hyggestund med dit barn og lad ham/hende være med til det. Brug små klips til at sætte i viserne, så kan de nemlig dreje rundt og du kan selv bestemme klokken. Jeg brugte en nål lige til at lave hullerne.

Nu tænker du sikkert, efter at have set billederne, at det kun er til piger. MEEN jeg har rent faktisk også lavet en til drenge. Det er jo ikke kun pigerne der skal lære klokken:)

Det hele er gratis og ligger klar i shoppen lige til at downloade.

Rigtig god fornøjelse.

 

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0