Rundt på gulvet

 i Fødselsdag

Sjov og nem underholdning der kan laves på klassen. Se hvor gode I er til at improvisere og få kammeraterne til at skrupgrine. Baseret på underholdningsprogrammet Rundt på Gulvet – men her laver jeg den i en børne/skole version. Bedst egnet fra 6-klasse og op efter.

Jeg har et par år i træk arrangeret lejrskole for pigernes klasser. På vores skole er denne del desværre blevet sparet væk, så det er os forældre der står for det. En lejrskole er super godt for en klasses sammenhold. Det kræver bare, at der laves nogle sjove aktiviteter undervejs at samles om, hvor alle kan være med.

Hver lørdag hjemme hos os ser vi underholdningsprogrammet ”Rundt på gulvet”. Et program vi alle synes er rigtigt sjovt at se. Her fik jeg ideen til at lave ”Rundt på Gulvet” for børn og da jeg skulle bruge det i forbindelse med en lejrskole – så blev teamet selvfølgelig omkring skolen og hvad der er aktuelt lige nu i børnenes hverdag.

Jeg har lavet 5 kategorier:

  • Hvad tænker du på?
  • Mød pressen
  • Gæt ordet
  • Zap
  • Hvad skete der?

Del klassen op i 2 hold. Du behøver ikke at lave indslagene i en bestemt rækkefølge. Hele legen går i sin enkelthed ud på at sige og gøre noget sjovt. Jeg plejer selv at starte med ”hvad tænker du på? ” – så børnene kommer i gang. De kommer nemlig lidt ud af deres komfortzone.

Hvad tænker du på?

Du finder 15 kort med forskellige statements. De 2 hold stiller sig overfor hinanden. For hvert kort du læser op, må børnene på skift løbe ind i midten og sige ”hvad de tænker på”. Der er ingen rækkefølge eller regler for hvor mange gange de må løbe ind i midten. Læs det næste kort op, når du fornemmer, at nu kan de ikke komme på mere.

Mød pressen

Mød pressen går ud på at gætte hvem man er og hvad er overskriften. Jeg har lavet 6 Avisoverskrifter. Hvert hold får 3 avisoverskrifter. De skal nu skrive navnet på en lærer de mener passer på overskriften. Holdene bytter avisoverskrifter – uden at se hvad der står. Hvert hold vælger 3 personer som skal gætte hvem de er og hvad overskriften er. Resten af holdet er pressefolk og må stille spørgsmål som ledetråde.

Det gælder om for hvert hold, at få deres holdkammerat til at gætte hvem han/hun er og overskriften.

Husk at tage tid og lade holdene dyste mod hinanden hvem er hurtigst – bedst ud af 3:)

Gæt ordet – den hurtige

Holdene skal nu gætte et ord ved hjælp af stikord. Igen dyster holdene imod hinanden på tid. Sæt tiden til 1 min. og se hvor mange ord hvert enkelt hold kan gætte inden tiden udløber.

Stil holdet op som vist på billedet. De skiftes nu til at give stikord til det ord der bliver holdt oppe. Så snart at ordet er gættet rotere de i rækken. Det andet hold hjælper med at være kortholder. Der er 20 kort i alt.

Zap

Hvad skal vi se i fjernsynet? I denne leg skal børnene improvisere og efterligne forskellige programmer. Holdene står overfor hinanden. Du finder 12 kort med forskellige programmer. Holdene sender på skift 2 deltagere ind i midten, som nu skal underholde med det program du læser op fra kortet. Når du ikke gider at se programmet mere ”siger du ZAP” og læser det næste program op fra kortet. Det andet hold sender nu deres 2 deltagere ind i midten. Der er ikke nogen regler for hvor lang tid de skal underholde.

Hvad skete der?

Her slipper vi fantasien fri. Nu skal den bedste historie digtes. Der er bare lige den hage ved det, at holdene løbende skal digte deres historie ud fra ord de trækker. Ikke nok med det, så skal holdkammeraterne gætte ordet.

Hvert hold får en indledning som du læser højt. Herefter trækker den første fra holdet et kort fra en bunke. Han/hun skal nu begynde at digte og samtidigt få holdkammeraterne til at gætte det ord der står på kortet. Når ordet er gættet, er det nu den næste fra holdet der skal trække et kort og fortælle videre på historien.

Sæt tiden til 3 minutter og se hvilket hold der når at gætte flest ord.

Der er 2 indledninger og 16 kort med ord.

Denne her form for underholdning kræver ikke nogen rekvisitter eller større planlægning. Du skal blot downloade PDF filen her og printe kortene. Avisoverskrifterne og kortene til ”gæt ordet” havde jeg valgt at klippe ud og klister på A3 karton – så er de lidt nemmere at styre når de skal holdes oppe.

Så simpelt har du klaret underholdningen til klassen:) – og det er super sjovt. Og som børnene kommer mere og mere ind i legen jo mere kreative bliver de. Begge mine pigers klasser synes at det har været rigtigt sjovt – bedre referencer får jeg vist ikke.

Rigtig god fornøjelse.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0