Bage Konkurrencen

 i Fødselsdag

Sæt tiden – og sig; klar, parat, bag. Inviter klassekammeraterne en tur i skolekøkkenet til den store Bage Konkurrence og se hvem der kan lave den flotteste lagkage. En super sjov aktivitet der udfordrer både bage kunsten og kreativiteten. I er garanteret sved på panden og grineflip undervejs, når tidspresset rigtig melder sig:)

Jeg afholdte dette arrangement i min datters 4-klasse sammen med alle pigerne og deres mødre, i forbindelse med et trivselsforløb. Det var simpelthen så vellykket, hyggeligt og sjovt. Alle tog rigtigt godt imod det, og bidrog med alt hvad de havde i sig. Jeg har derfor samlet mine print-outs i en PDF til dig, hvis du ligesom mig sidder i et forældreråd og mangler lidt inspiration, til et sjovt arrangement. Så kan det her i hvert fald varmt anbefales.

Du skal kun downloade 1 eksemplar, da du blot printer de eksemplarer du skal bruge.

Invitationen

Jeg synes jo altid at man skal gøre lidt ud af invitationen, og her er det ingen undtagelse. I stedet for at bruge almindelige kuverter, så pak invitationen ind i en cellofanpose, så ser den ekstra festlig ud:) Jeg havde afsat 3 timer til arrangementet og det kom til at passe ret godt.

Indkøbslisten

Hvis du ligesom mig er virkelig dårlig til at bage og bruger minimal tid i køkkenet, så har jeg lavet et forslag med inspiration til en indkøbsseddel på lagkager. Jeg har selv fået kyndig hjælp, af de forskellige mesterbagere i min omgangskreds. Der hvor jeg så alligevel faldt i gennem på dagen var, at smør og margarine bestemt ikke er det samme:) Så det er der selvfølgelig taget højde for i indkøbsforslagene. Ligeledes er der forslag til, hvad du kan bruge til f.eks. mousser og margens, når du her er begrænset på tiden.

Opskrifter

For at deltagerne ikke skal bruge for meget tid på, at google sig frem til en masse opskrifter, havde jeg lavet de her klar, som lå udprintet i hvert køkken. Hvis du har tid, kan du evt. laminere dem, for de bliver virkelig fedtet godt ind undervejs.

Forberedelserne

Det er altid godt at få lidt inspiration. Specielt når man skal lave noget man ikke er vant til. Derfor havde jeg sat en masse billeder frem af forskellige lagkager, som børn og voksne kunne gå og kigge på. Jeg havde faktisk også lavet nogle billeder på forskellige teknikker, men da jeg ikke har ophavsret på billederne, kan jeg desværre ikke vise dem. Men på Pinterest kan du finde rigtig meget inspiration. Det gør jo heller ikke noget, at du skaber nogle forventninger til selve konkurrencen:)

På selve dagen

Sørg for, at alt hvad I skal bruge i køkkenet er tilstede og klar til brug. Det gør det hele meget nemmere, specielt hvis du selv deltager. Ellers bruger du hurtigt tiden på, at hjælpe de andre, i stedet for at bage med dit barn. Alle ingredienserne havde jeg f.eks. sat klar på et langt bord sammen med Inspiration og Teknikkerne.

Vi var 3 børn og 3 voksne i hvert skolekøkken. Og det viste sig at være et rigtig fint antal. Jo flere elementer eller krav du sætter til kagerne, så er der rigeligt for alle, at gå i gang med.

Inden jeg satte konkurrence i gang, havde jeg fremsat nogle krav som skulle opfyldes. Lagkagerne skulle bl.a. indeholde:

  1. Hjemmelavet fondant
  2. Maregns
  3. Smeltet chokolade
  4. Mousser

Et andet kriterie for lagkagerne var, at de skulle ikke kun være flotte, men også smage godt.

Når hvert køkken havde samlet inspiration nok og besluttet sig for, hvilken smage deres kage skulle have – skulle de tegne deres kage, som de præsenterede for hinanden. Og forventningerne var skyhøje. Først herefter satte jeg konkurrencen i gang.

Klar, Parat, Bag

Med stor energi gik alle køkkener i gang med at bage. En summen af køkkenmaskiner, grin og heftige snakke spredte sig hurtigt. Jeg tror at der var flere der fandt ud af, at det er faktisk ikke så nemt, som det ser ud på fjernsynet. Mange af os fik sved på panden, og resultatet på nogle af vores elementer til kagen, så virkelig “uigenkendelige” ud, i forhold til billeder og de tanker vi selv havde gjort os:) Men alle gik benhårdt efter mesterbager forklædet, som hos os var en slikpose med taggen af et mesterbager forklæde, som vist på billedet. Tidspresset blev virkelig synligt, alt efter at dømme på, hvordan køkkenet så ud!

Bedømmelsen

Og nu til det store øjeblik. Lagkagerne skulle bedømmes. Alle lagkager blev sat frem sammen med sleve præsentationen. Det var mega sjovt at se, hvad børnene havde forestillet sig, i forhold til det endelige resultat. Imens kaffen blev brygget og saftevand blev hældt på kander, gik første runde af bedømmelsen i gang, nemlig hvilken lagkage der var flottest.

Herefter skulle der smages på alle kager. Og anden runde af bedømmelsen kunne gennemføres – nemlig hvilken kage smagte bedst. Det hold der havde fået flest stemmer, blev kåret som Mesterbagerne. Jeg kan ligeså godt sige det som det er – vores lagkage tabte stort:)

Til trods for rimelig meget oprydning, så var det en virkelig vellykket eftermiddag. Der var endda en del der foreslog, at vi skulle gøre det til en fast tradition 1 gang om året.

Alt hvad du ser her ligger klar til at blive downloadet, og forhåbentligt hjælper til, at gøre planlægningen af arrangementet meget nemmere.

Rigtig god fornøjelse.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0