Bondegårds Opgaver

 i Fødselsdag

Mangler I en pause fra IPad og skolebøger, men fortsat gerne vil lave skoleopgaver, så prøv de her Bondegårds Opgaver. Læg computeren væk og lad Internettet køle af. Alle opgaver er meget intuitive med sjove aktiviteter, der giver mulighed for lidt bevægelse og frisk luft.

Alt hvad du skal bruge ligger klar som en PDF. Du downloader filen via Shoppen. Du skal kun downloade 1 stk. da du blot printer i de eksemplarer, som du skal bruge.

Vi inviterer Bondegården indenfor

Jeg fortsætter lidt endnu, med at lave små pakker til mine yngste piger. De synes at det er sjovt og en god adspredelse i løbet af dagen. Jeg gør hvad jeg kan, for at vække deres nysgerrighed og gør lidt ekstra ud af “indpakningen” som vist på forside billedet. Her har jeg gjort poserne klar om aftenen, så de står klar, til når pigerne står op om morgenen.

Jeg er langt fra lærer…men finder inspiration i de skoleting, som pigerne har med hjem og det niveau de nu befinder sig på. Med de 6 poser som jeg har lavet her, var der opgaver til 2 dage.  Selv mine store piger synes det var sjovt, at “lege” med de små – og repetition er jo altid godt:)

Klip og klistre

Vi øver i at klippe og sætte formerne rigtig sammen. En god sysle opgave med plads til fantasi – for hvem siger, at ører og tryne skal sidde et bestemt sted?

Vi øver lyde

Hvorfor ikke øve bogstavslyde kombineret med dyrelyde. Jeg har klippet alle brikkerne ud og nu skal Josefine se, om hun kan sætte dyr og lyd rigtigt sammen. Vi har øvet nogle gange, for der er altså nogle af dyrene, der siger nogle lidt sjove lyde end de plejer:)

Sofie synes at det er træls, at opgaverne er for nemme -så hun får dem bare på engelsk. Meeen Josefine følger nu også godt med her.

Vi tæller og øver tal

Josefine sidder flittigt og øver sig i at skrive tal i sit hæfte, men jeg tester lige om hun kan genkende tallene. Igen har jeg klippet alle tallene ud, blandet dem godt, og beder hende nu om, at ligge dem i rigtig rækkefølge. Det var rimelig nemt, så jeg printede et ekstra ark ud og nu kunne Josefine og Sofie tage sig et spil vendespil.

Til Sofie har jeg ligeledes klippet brikkerne ud og gjort det samme, bare med tabellerne 2-5. Så fik hun også lidt repetition:)

Sukkersøde bogstaver

Josefine er så småt begyndt, at øve den første stavning, men det er lidt svært og der viskes ud mange gange. Det er lidt træls og hun taber hurtigt interessen. Det problem har jeg fikset med, en bakke med sukker og en madpind. Nu kan der øves og viskes ud lige så mange gange man vil. Og så smager bogstaverne også dejligt sødt:) Nu blev det lidt nemmere, at skrive det rigtige svar på kortene.

Sofie fik samme opgave, bare på engelsk. Og hun var også glad for sukkerbakken.

Tid til lidt frisk luft

Nu hvor vi har fået alle ordene stavet rigtigt, tog jeg kortene og vendte dem på hovedet. Jeg hoppede i min jakke og støvler og hængte alle ordene op, ude i vores gårdhave -og det var forbudt at kigge. Imens jeg arbejdede med mine egne arbejdsopgaver, piskede pigerne ind og ud af døren. De fik lov til at vende et kort ad gangen, (Sofie fik de engelske ord) læse ordet, huske ordet – også ud og finde det i gårdhaven. Og sådan løb de frem og tilbage. Var ordet forkert, måtte de hænge det tilbage og prøve igen. Nu fik pigerne både lidt frisk luft og løbet noget af krudtet af – alt imens jeg fik lidt arbejdsro…Det er vist det man kalder for en Win-Win situation:)

Logisk sans

En lille pusle opgave til den stille stund. Jeg var lidt spændt på, om den var for svær. Men også her havde jeg klippet alle brikkerne ud og inden længe var Josefine i fuld gang. Det kan godt betale sig, at bruge lidt tid på at klippe brikkerne ud – for det er det der gør opgaverne intuitive. Opgaverne kan løses flere gange og det er nemt at rette, hvis man kommer til at gøre forkert.

Bagefter udfordrede Josefine og Sofie hinanden i nye kombinationer.

Tid til malkning

Det er jo et bondegårdstema, så der skal selvfølgelig også malkes. Når nu vi ikke kan komme ud på en bondegård, så må bondegården komme til os. En sjov lille opgave – der lokker pigerne lidt udenfor. Og så er det bare ekstra sjovt herhjemme, når der er vand involveret.

Jeg håber at du fået lidt inspiration. Alt hvad du ser i blogindlægget ligger klar, til at blive downloadet lige her.

Rigtig god fornøjelse.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0