Efterårsferie aktiviteter

 i Freebies

Her får du 8 bud på hyggelige og corona venlige efterårsferie aktiviteter. Overrask børnene om morgenen med en lille hilsen og beskrivelse af dagens aktivitet. Så bliver de kendte aktiviteter lidt mere spændende.

Efterårsferien er kun lige begyndt og pigerne spørger allerede, konstant og hele tiden, hvad skal vi lave? – og hvad skal vi lave i morgen?

Normalt plejer vi at tage på en lille mini ferie eller arrangere aktiviteter ude af huset, men pga. alt det her corona, prøver vi at tage vores forholdsregler og begrænse aktiviteterne udenfor hjemmet.

Vi har været rigtig meget hjemme i forvejen, og jeg synes at det er svært, at blive ved med at finde på sjove ting at lave. I de sidste par ferier (påskeferie og sommerferie) har jeg prøvet at lave små overraskelser til pigerne. Når jeg havde planlagt en aktivitet, hængte jeg dørtags på pigernes dør inden jeg gik i seng om aften. Om morgenen kunne de så stå op til en lille hilsen og en lille beskrivelse af dagens aktivitet.

Pigerne synes virkelig det var hyggeligt. Ingen af aktiviteterne er nye, men det blev lidt spændende at stå op om morgen og se hvad der hang på døren.

Derfor gentager jeg succesen her i efterårsferien. Og det behøver kun at være små aktiviteter – som regel finder pigerne selv på noget at lege efter en aktivitet – og jeg får også lov til at mærke, at jeg har lidt ferie, specielt nu hvor det kun er mig der har ferie hele ugen.

Alle tags kan downloades helt gratis.

SPA DAG

Har du piger er en SPA-DAG bare lige sagen, specielt på en kold og våd efterårsdag. Og det er et hit uanset alder. I påsken lavede vi dette arrangement. Claus og jeg serverede tag-selv brunch, alt imens pigerne havde fødderne i blød, kur i håret og negle der blev farvelagt.

Også i denne her ferie er denne aktivitet blevet efterspurgt, så den bliver vi nødt til at gentage.

Spa-dag dørtags kan downloades her.

BÅL-DAG

Der er bare noget hyggeligt ved at sidde omkring et bål og spise sig mæt i snobrød og skumfidusser. Vi har vores eget bål sted omme i haven og holder det tørt én af dagene, så skal der helt klart tændes op. Det kan varmt anbefales at tænde op med kul – det er nemt og hurtigt og giver knap så meget røg i øjne.

Bål-dag dørtags kan downloades her.

FILM-DAG

Der går altid mange gode film i biografen i børnenes ferier. Vi har verdens bedste biograf og de er super gode til at lave nogle gode corona retningslinjer. Så vi skal helt sikkert en tur i biffen.

Men vi elsker også at holde Film dage herhjemme.  Udover bare at se film gør vi det til en lille leg, hvor de yngste piger laver mal-selv billetter og popkorn æsker. Dynerne bliver slæbt ind i stuen og når alle er færdige med, at skændes om hvilken film vi skal se, sænker roen sig –og det er her man kan snige en lille powernap ind:)

Film-dag dørtags, mal-selv billetter og popkornæsker kan downloades her.

GRÆSKAR-DAG

Traditionen tro skal der laves græskar her i efterårsferien. Det er en aktivitet alle godt gider store som små. Jeg elsker når hele familien bliver samlet om den samme aktivitet. Så det er en Must-Do aktivitet herhjemme.

Og som alle de andre år prøver vi at bage græskarkerne og hvert år konstaterer vi, at de ikke smager specielt godt. Men så er alt også som det plejer.

Græskar-dag dørtags kan downloades her.

SHOPPING-DAG

Efterårsferien bliver altid brugt til at få tanket op i klædeskabene og alt vintertøjet bliver gået igennem. Sidste år var vi en tur i Århus og i år går turen til Kolding. Det er sjovt nok også en aktivitet alle gider at deltage i, specielt hvis mor og far bidrager lidt til indkøbende.

Normalt slutter vi af med en café tur – men i år bliver det nok til take-away med efterfølgende modeshow af indkøbte fund.

Shopping-Dag dørtags kan downloades her.

KREA-DAG

Krea-dag herhjemme er mest for de yngste piger. Med mindre jeg spotter en fed trend, som jeg kan overtale de store piger til at være med til, som at lave armbånd og øreringe af delica perler.

Det kræver lidt planlægning at arrangere en god krea-dag, for jeg synes godt, at det må være noget nyt vi skal prøve. Det kræver lidt research og anskaffelse af materialer, som jeg typisk køber over nettet. Sidste gang lavede vi delica perler og batik T-shirts.

Denne her gang giver vi os i kast med macrame, som er en knytteteknik. Vi skal prøve at lave nøgleringe og drømmefangere. Så må vi se om tålmodigheden rækker – for det ser lidt svært ud.

Krea-dag dørtags kan downloades her.

SKOV-DAG

Tag en frisk gå tur i skoven. Tag evt. mit Skov bingo med i lommen. Fyld lommerne med lidt lækkerier i form af bingo gevinster. Kan der deles belønninger ud undervejs på turen, så er det lidt nemmere at komme afsted i efterårsvejret.

Jeg har lavet et helt blogindlæg om Skov-bingo som du kan læse mere om her.

Skov-dag dørtags kan downloades her.

Skov bingo kan downloades her.

BAGE-DAG

Vi elsker kage og alle følger med når den store bage dyst vises lørdag aften. Så hvorfor ikke se om man kan gøre det efter. Herhjemme er vi ikke specielt gode til at bage, men det er altid spændende at se, om vores bagværk smager lige så godt som det dufter.

Jeg er allerede i gang med at planlægge vores bagedag – og vi giver den gas når alle pigerne må vælge at bage hver deres kage. Fordelen ved at være mange herhjemme er, at vi snildt kan lave et sønderjysk kagebord, som er en tradition her i det sønderjyske.

Bage-dag dørtags kan downloades her.

Jeg håber at du har fået lidt inspiration til ferien. Du finder også nemt alle tags under freebies.

Rigtig god efterårsferie.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0