Pirat Skattejagt

 i Fødselsdag

Er tiden lidt lang for dine børn, så send dem ud på en lille skattejagt. En sjov og underholdende aktivitet for de yngste. Skattejagten har 5 poster og ligger klar lige til at blive printet ud.

Alt hvad du skal bruge ligger klar som en PDF. Du downloader filen via shoppen. Du skal kun downloade 1 stk. da du blot printer i de eksemplarer som du skal bruge.

En anerledes hverdag

Jeg er blevet sendt hjem for at arbejde, for at forebygge smitte. Ligeledes har jeg derfor også alle 4 børn hjemme. Jeg synes allerede, at jeg er temmelig udfordret i, at skulle arbejde samtidigt med, at holde alle 4 piger i gang. Pigerne er ellers gode til, at finde på noget, at lave og hjælpe hinanden med lektier og leg. Men dagen er lang og aktivitets niveauet er højt hos de yngste. Det giver lidt konflikt. I stedet for at skælde ud fordi jeg selv er lidt presset i, at få det hele til at gå op i en højere enhed, har jeg besluttet mig for, at lave nogle små sjove opgaver, som lidt krydderi til vores nye hverdag for en tid. Brug evt. aktiviteten som et lille sjovt pusterum.

Skattejagten

Lad børnene få skattekortet. Her finder de små ledetråde til, hvor de skal finde deres poster. Ledetrådene er lette og med gemmesteder der findes i alle hjem. Opgaverne som de skal løse er alle skolerelateret. En anerledes og sjov måde at lave lidt lektier på. Print opgaverne ud til det antal børn der skal ud på skattejagten. Har du større børn så lad dem hjælpe undervejs. Min ældste datter Karoline har hjulpet de yngste og har taget alle de her gode billeder, du ser her i indlægget.

Skattejagten tager ca. 30-45 min. alt efter hvor hurtigt opgaverne løses:)

Post nr. 1

Den første opgave er en skriveøvelse. Først skriver barnet ovenpå teksten og bagefter prøver han/hun selv at skrive efter.

Post nr. 2

Denne opgave er lidt sværere. Her skal der tegnes efter billedet samtidigt med, at der skal tælles, så placeringen bliver rigtigt. Det kræver at tungen holdes lige i munden -Så hvis du synes at der pludselig bliver lidt stille, så er det forhåbentligt derfor:)

Post nr. 3

Vi øver lige tallene og ser om der er styr på rækkefølgen af tallene. Papegøjen kan farvelægges bagefter.

Post nr. 4

Nu er der forhåbentlig styr på tallene, for nu skal der ledes efter billeder og tælles. Til denne post finder du billeder, som der skal klippes ud og gemmes godt. Du bestemmer selv hvor mange, af de 3 forskellige billeder der skal findes, det skal bare passe med de svar muligheder der er. Når barnet tror han/hun har fundet alle billeder, markeres tallet.

Post nr. 5

Nu skal der klippes og samles. Her øves der i at klippe efter stregerne. Bagefter skal piraterne sættes rigtigt sammen. En sjov opgave, der kan laves igen og igen. Når nu alle brikkerne er klippet ud er de sjove at bruge som vendespil bagefter.

Belønningen

Når man er på skattejagt så skal der også være en skat. Jeg har lavet små tags der passer til en lille cellonfanpose (ca. 8 cm i bredden). Her har jeg fyldt dem med chokolademønter og nogle rigtige mønter til sparegrisen.

Mine piger synes at det var en sjov og hyggelig skattejagt – og piratlegene fortsatte resten af eftermiddagen. Kedsomheden blev brudt og erstattet med kreative puslerier, alt sammen indenfor pirat temaet. Det bedste af det hele var, at pigerne hyggede sig, alt imens jeg både fik holdt skypemøde og svaret på mails:)

Skattejagten tager ingen tid at sætte op og kan nemt gøres klar aften forinden eller om morgenen.

Klik her for at downloade skattejagten.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0