Inviter vennerne med på en kulinarisk jordomrejse

 i Fødselsdag

Jeg skal holde min datters 13 års fødselsdag. Karoline (min ældste pige) og jeg har mange snakke om, hvad vi skal finde på. Vi synes begge at det er svært. Pigerne er ved at være store nu og de gider ikke rigtig at tumle rundt og lave lege. De er samtidigt heller ikke helt store nok endnu, til bare at sidde og hyggesnakke 3 timer i træk. Mange af pigerne i klassen giver udtryk for, at de ikke rigtig gider at holde fødselsdag for klassens piger mere….eller også har de hørt mor og far sige det!

Det synes jeg er rigtigt ærgerligt. Derfor er det ekstra vigtigt for mig, at lave en fødselsdag, hvor man sagtens kan lave noget sjovt sammen. Selvom man får en ny titel som teenager og bliver en lille smule besværlig.

I 6 klasse har man hjemkundskab. Karoline synes faktisk at det er helt sjovt at lave mad. Jeg har verdens kogebog for børn fra politikken, stående i min bogreol. Med udgangspunkt i den – er jeg kommet på, at vi laver en kulinarisk jordomrejse, hvor pigerne skal lave mad til hinanden.

Jeg kan ligeså godt sige det med det samme: DET VAR EN KÆMPE SUCCES.

Et bording pass som invitation og rejsen kan begynde. På selve dagen border Karoline og jeg nogle spændte piger om bord på K-JET 6. Jeg har holdt en del hemmeligt for Karoline, så det også bliver en spændende rejse for hende. Jeg byder velkommen i mit stewardesse outfit. Min flyvogn står klar og mens pigerne nyder det første måltid, fortæller jeg dem om rejseplanen og om de forskellige destinationer.

billede-1-blogindlæg

Jeg har på forhånd delt pigerne op i 3 grupper og opsat 3 køkkener. Hver gruppe rejser til en verdensdel. Her finder de en kuffert fyldt op med lækre ingredienser, en beskrivelse af verdensdelen og en opskrift. På første landing skal hver gruppe lave en kold ret. Herefter border vi flyet igen. Det skal lige siges at flyet er omkring vores spisebord. Vi får lige slukket tørsten og jeg oplyser dem om næste destination. Igen går pigerne i de 3 køkkener – denne gang skal de lave de varme retter.

billede-2-blogindlæg

Da alle er færdige med at lave de varme retter, går pigerne i gang med at dække bordet og får alle retterne sat på. I de forskellige kufferter ligger der også en masse ting til at dekorere og pynte maden med, så man kan se fra hvilken verdensdel/land retten kommer fra. Hold fast nogle kreative piger. Bordet var et stort festfyrværkeri af super lækkert mad, i alle farver og former. Pigerne fortæller hinanden på skift, hvor deres rejse er gået hen og hvilken ret de har lavet. Maden bliver indtaget med stor fornøjelse. Der er da også et par stykker som vover skinnet, og får smagt noget, som de normalt aldrig vil have spist.

Jeg synes næsten at billederne taler for sig selv.

Vil du også gerne tage dine venner med på en kulinarisk jordomrejse, så kan du downloade det hele inde på shoppen. Jeg har endda lavet indkøbslisten klar til dig.

Rigtig god rejse.

Seneste indlæg

Skriv en kommentar

0