Påskehygge

 i Fødselsdag

Det er tid til at påskehygge med familie og venner. Jeg har samlet en masse aktiviteter for både store og små børn. Her finder du historien Påskemysteriet, hvor den store æggejagt bliver sat i gang. Der er masser af søde påsketegninger der skal farvelægges, alt i mens vi voksne spiser os igennem påskebordets lækre retter. Der skal selvfølgelig også leges Kylling, trilles med æg og halen skal sættes på haren. Jeg har samlet alt i en pakke, klar til at blive downloadet og printet.

Jeg ser altid frem til påsken og nyder at have fri med familien. De sidste par år har vi bare været hjemme og hygget os, med venner og familie. De store piger får lov til at invitere deres nærmeste veninder til påskefrokost. De 2 yngste får som regel nogle få venner på besøg til kage, saftevand og en masse påske aktiviteter. Jeg elsker bare at have huset fyldt med liv, skrål og masser af gode grin.

Jeg kan jo sagtens bare sende en sms og invitere dem der skal inviteres. Det er nemt og hurtigt. Jeg synes bare at det er lidt mere hyggeligt og personligt at smide en invitation i postkassen. Børnene synes det er rigtig spændende at få en invitation, som de kan hænge op på deres opslagstavle. Nu kan de rigtig gå og glæde sig.

Jeg elsker bare at pynte op!

Jeg inddrager altid mine børn og sammen får vi lavet det sjoveste pynt. Det hele behøver ikke altid at være så pænt. Det må godt være lidt skævt og med de “forkerte” farver. For vigtigst af alt er, at det ikke bliver et stress fænomen og besværligt at invitere gæster. På denne her måde får vi mange små stjernestunder sammen og det bliver til børnenes festdag.

Jeg kommer langt med lidt genbrug. Også er det bare billigt. Mælkekartoner, toiletruller og papkrus, hvilket vi er storforbruger af, kan sagtens bruges til meget andet.

Pigerne synes at det er så hyggeligt at bage. Jeg har fundet nogle rigtig søde påskeforme på www.kitchen4kids.dk og de bliver fundet frem hvert år. Jeg har vist før nævnt, at det der med at bage, ikke altid går helt som planlagt. Men med inspiration fra Pinterest og kyndig vejledning fra Sofie, synes vi selv at vores kage blev ret fin. Glasuren bliver selvfølgelig nøje prøvesmagt undervejs:)

Alt imens at der skal spises kage, har jeg printet en masse påsketegninger, børnene kan farvelægge. Vi bruger dem igennem hele påskeferien. Pigerne kan rigtig godt lide at sidde og farvelægge. Det er en god aktivitet imens vi voksne får talt sammen og smagt på påskebordets mange retter.

Men på et tidspunkt bliver børnene utålmodige og det er tid til at finde påskeæg. Det er en tradition, og man kan næsten ikke blive for gammel til det. Jeg laver nu alligevel lidt om i måden vi gør det på år efter år. Mest fordi jeg ikke kan lade være. Sidste år skrev jeg påskemysteriet- den fungerer lidt ligesom en skattejagt. Vejret var så dårligt sidste år, at det var for koldt og vådt at gemme æggene udenfor. Hvis jeg gemte æggene indenfor, var de lidt for nemme at finde. Vi bor i et meget lille hus og temmelig komprimeret. Så der skulle lidt udfordringer til, nu hvor det foregik indenfor:)

Jeg har fin-tunet historien lidt i år og lavet opgaverne lidt mere spændende. Jeg vil gemme 6 æg. Inde i hvert æg er der en del af historien, en opgave der skal løses med det samme, en ledetråd til hvor den næste post er at finde og én “brik” til det puslespil der skal samles til sidst. Jeg kommer nok også lidt chokoladeæg i:)

Påskemysteriet kan laves både udenfor og indenfor. Jeg har lavet nogle eksempler på sjove ledetråde, hvad enten den skal laves indenfor eller udenfor.

Lege børnene kan få rigtig meget tid til at gå med.

Til jul leger vi altid mus med pebernødder. Den har jeg nu lavet i en påskeudgave. Placer æggene på pladen, send én af børnene udenfor døren, peg på et æg og hold det hemmeligt. Kald barnet ind igen. Han/hun må nu begynde at tage æg fra pladen, men så snart det æg der er blevet peget på bliver taget, må der råbes kylling. De æg som barnet har fået samlet må han/hun beholde. Så det gælder om at være snu.

Sæt halen på haren. Vores bryggersdør er en stor tavle, hvorpå vi skriver alt det vi skal huske i løbet af ugen. Men lige her har vi tegnet en hare. Med bind for øjnene og et stykke kridt i hånden, gælder det nu om at tegne halen det rigtige sted. Har du ikke en tavle, så finder du en A4 hare, som du kan vælge at hænge op.

En kasse, et bræt og nogle små plastspande – og du har bygget din helt egen æggebane. Vi triller med chokoladeæg. Det er virkelig sjovt. Faktisk også lidt svært, men alle kan være med. Chokoladeæg har deres helt egen trille bane, så man ved aldrig hvor de lander. De der rammer i spanden vinder man. Bare så du er advaret, man bliver lidt grebet af alle de her lege – så det er en god idé at købe rigtig mange små æg.

Vi er klar til påskeferien nu og jeg kan se at pigerne har gået og smugkigget lidt i mine ting – jeg glæder mig til vores gæster kommer og påskehyggen for alvor kan komme i gang.

Rigtig god påske.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0