Jungle Safari fødselsdag

 i Fødselsdag

Jungle Safari fødselsdag er perfekt til børnehavebørn og passer til både piger og drenge. Luk lidt varme ind i hjemmet -for alle aktiviteterne er perfekt til indendørsleg.

Jeg er fuldstændig pjattet med dette fødselsdagstema. Josefine har fødselsdag i januar og vejret er altid vådt og kedeligt så alle aktiviteter skal foregå indenfor. Traditionen tro inviterer vi altid børnehaven hjem til os selv og kunsten er nu, at finde plads til alle børnene og holde dem i gang med sjove aktiviteter.

Børn i alderen 3 til 6 år kan jo som regel ikke koncentrer sig så længe ad gangen, så der skal helst være nogle forskellige aktiviteter der kan holde dem beskæftiget. Med dette tema er det slet ikke noget problem.

Her kan du læse hvordan vi har holdt Josefines fødselsdag. Alt hvad du ser her i blogindlægget har jeg selvfølgelig samlet i en PDF til dig, som ligger klar i shoppen, lige til at blive downloadet og printet.

Men først vil jeg lige vise dig hvordan vores invitation kom til at se ud:

Jeg laver som regel kun én stor invitation som Josefine afleverer oppe i børnehaven. Men jeg har også lavet dem i små formater, hvis du vil give hvert enkelt barn en invitation med hjem.

Nu hvor kufferten er pakket, så skal der pyntes op. 

Forberedelserne

Jeg ved godt at jeg tit skriver det her i mine blogindlæg, men inddrag børnene og lade dem være med til f.eks. at lave dekorationerne. Pyt med at det hele ikke bliver perfekt – for alt hvad du laver er allerede perfekt i dine børns øjne.

Når det så er sagt, så går vi aldrig ned på pynt. Vi maler, klipper klister og bager alt imens vi snakker om hvad der skal ske til fødselsdagen. Det kræver selvfølgelig lidt forberedelse og ikke mindst tid – men jeg synes virkelig at det er det hele værd.

– og resultatet af det hårde arbejde kom til at se sådan her ud:

Velkommen til junglen

Nu er vi så heldige at vi har plads til at slå et familie telt op i stuen, hvilket jo er helt naturligt at gøre i mit univers. Men jeg er så glad for, at jeg fik overtalt Claus til at bære det ind. Det er nemlig ikke altid, at han synes, at mine ideer er super fantastiske. Med tiden har han efterhånden lært at spørge: ”hvor højt – hvor langt eller hvor stort vil du have det” – i stedet for: ”det kan simpelthen ikke lade sig gøre”. For jeg får alligevel altid min vilje:) – jeg tænkte nok, at du synes det lød bekendt.

Nå men – teltet fungerede virkelig godt og børnene brugte rigtig meget tid derinde.

Lianerne der hænger i loftet har jeg lavet af en rulle maler-afdækningspapir. Jeg har rullet dem og efterfølgende snoet dem. Bladene er klippet ud af A3 karton og sat på lianerne med tape.

Safari bilen er lavet ud af en kæmpe papkasse som jeg har fået nede fra lageret på mit arbejde. Spraymalet den (hvilket går utrolig hurtigt) og malet kamuflage på bagefter. Lygterne er engangstallerkerner pakket ind i stanniol. Hold fast hvor kan børn få meget tid til at gå i en papkasse. Den var helt sikkert arbejdet værd.

Vores bord blev dækket op med masser af dyr. Til hver plads havde jeg sat en vandflaske hvorpå jeg havde limet dyremærkater på. Ved siden af står der en kikkert. De er blot lavet ud af toiletruller dekoreret med folie og sat sammen med tape med en snor i. Så hvis du skal have mange børn på besøg, så er det en god idé at starte i god tid, med at samle ruller:)

“palmerne” er blot bregner der er sat ned i en udhulet ananas. Safari hattene er en flad og en dyb engangstallerken der er sat sammen med klips. Josefine og jeg har malet dem, så de bare ligner en lille smule safarihatte. Plastik dyrene havde vi i forvejen til at stille forskellige steder på bordet og i vindueskarmen.

Claus havde fundet junglelyde på IPaden, så den stod og spillede i baggrunden. Der kom papegøje lyde, trampende elefanter og små pusle lyde fra krattet. Det var rigtig hyggeligt og gav lige det sidste touch til hele stemningen.

Menuen

Menuen er meget simpel. Jeg er ikke den store konditor eller kok, så det skal helst være så nemt som muligt. Det må også meget gerne være noget jeg kan forberede dagen i forvejen, for børnehavebørn kommer altså virkelig tidligt på besøg. Jeg var derfor også rigtig glad for, at jeg fandt cupcake krokodillen på Pinterest – for det lignede da noget, selv jeg kunne finde ud af. Resultatet er jeg faktisk helt stolt over.

Udover cupcakes, så serverede jeg slange ”boller” og slangeæg a la´ vindruer.

Aktiviteterne

Pynten og maden gør jo ikke det hele, der skal også være nogle aktiviteter. Jeg må indrømme, at jeg synes i starten, at det var svært at finde på noget. Der er rigtig mange drenge i Josefines gruppe, så det var vigtigt for mig, at finde på noget de også synes var sjovt at lave.

I teltet havde jeg sat 2 klapborde op. På det ene bord havde jeg lavet hjemmelavet modellervoks i alle mulige farver. Det er super nemt at lave og er virkelig billigt i remedier. Her kunne børnene forme og modellere deres egen jungle og dyr. Jeg havde sat en masse plastik dyr op, som de legede med i modellervoksen. De skal bare en tur i opvaskemaskinen bagefter.

Det andet bord var et tegnebord. Jeg havde printet en masse farvelæg-selv dyretegninger.

Højdepunktet var selvfølgelig safari skattejagten. Den tog mig virkelig lang tid at lave, mest fordi Jeg var rent ud sagt -blank. Det er mange børn og det hele skal foregå indenfor og pladsen bliver hurtigt meget trængt. Mest af alt synes jeg udfordringen er, at holde styr på en masse krudtugler:) og jeg vil jo så gerne give dem en god og sjov oplevelse.

Jeg lavede derfor 8 dyrekort som børnene skulle rundt og finde. På hvert dyrekort står der lidt om det dyr de skal finde og en puslebrik. Når de havde fundet alle dyrene, havde de også alle puslebrikkerne hvorpå jeg havde skrevet hvor jungleguffen var gemt.

I Kortet får de også en ledetråd til, hvor de skal finde den næste post. For at komme hen til posten skal de gøre ligesom dyret, f.eks. kravle, liste eller gå på tæer. Inden vi begav os af sted fik hvert barn et dyrekompas, som skulle hjælpe os med at finde det næste dyr. En super måde at inddrage børnene på og holde dem alle aktive.

Vi havde en rigtig hyggelig formiddag og selvom der ligger en del arbejde bagved, så var det absolut det hele værd. Safarihatte, kikkerter og kompas fik børnene med sig hjem til børnehaven. Det er ligesom om at fødselsdagen får lov til at fortsætte lidt endnu og børnene leger videre i det univers der er blevet skabt.

Josefine er flyttet ind i sin safaribil som kun lige kan være inde på hendes værelse. Tanken var egentlig at børnehaven skulle have den, men der kunne jeg godt tro om igen:)

Synes du at det her kunne være lige noget for dit barn – ja så ligger det hele til dig i shoppen -klar til at blive downloadet og printet.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0