Oscar fest i Hollywood

 i Fødselsdag

Rul den røde løber ud, tilsæt lidt glimmer og glamour og du er klar til at holde den ultimative Oscar fest i ægte Hollywood stil. En cool temafest for teens, der byder på sjove quizzer, hvor der dystes om at vinde en Oscar.

Sådan gør du

Alt hvad du ser her i blogindlægget er testet og afprøvet og ligger klar i shoppen, lige til at blive downloadet og printet. Du kan enten gemme filen direkte fra shoppen efter købet eller fra linket i den mail du får tilsendt. Du modtager både en PDF fil og et word dokument. I word dokumentet har du mulighed for selv at tilføje dine tekster. Du skal kun bestille 1 stk. for du printer bare de eksemplarer du har brug for.

Invitationen

Action – først skal der sendes invitationer ud. Du finder invitationen både som PDF og i et Word dok. så du selv kan tilføje din tekst. Du skal bruge paperbinders for at lave klapfunktionen i invitationen.

Velkommen til Hollywood

Gæsterne er inviteret og nu skal der pyntes op. Den røde løber skal rulles ud og det er tid til at skabe en ægte Oscar stemning. Her får du lidt stemningsbilleder til hvordan du kan pynte op.

Jeg plejer ikke at købe mig fattig i pynte genstande, men bruger til gengæld lidt tid på, at kigge i alle mine gemmer og lave det meste selv. På den måde kan jeg holde budgetet nede. Til denne her fødselsdag har jeg blot købt de der paparazzier og helium til ballonerne. Dem kunne jeg simpelthen ikke stå for. Ellers er det meste klippet i pap og papir, som du kan købe enten i Bilka eller i en hobbyforretning.

Ned fra ballonerne hænger der billeder af alle pigerne og deres kammerater. Vi havde lige været på lejrtur og her havde jeg taget en masse billeder. En super sjov overraskelse, da det gik op for dem, at det var dem selv der var på billederne.

Film kameraet skal selvfølgelig stilles op. Den har jeg egentlig bare lavet af en kasse, malet den sort og pyntet den med mine print-outs. I selve linsen ligger der en lyskæde.

Bordkortene er lavet som filmstrimler og de fine oscars er klippet ud at guld-glimmer karton.

På tallerkenen har jeg lagt en billet til aftens festligheder- med en pose popkorn som en lille velkomstsnack.

Også er der selvfølgelig den røde løber. Her har jeg brugt nogle rundstokke der er sat fast på en træbund. Herefter har jeg spraymalet dem i guld. De er bundet sammen med en rød papirstrimmel. Og vupti du har en ægte rødløber afskærmning.

Nu skal der deles Oscars ud

Én ting er at skabe de festlige rammer, men nu skal de udfyldes med sjove quizzer. Det er trods alt det der virkelig gør en fødselsdag eller en fest succesfuld. Alle skal have det skægt og gå hjem med nogle gode grin. Langt hen ad vejen kan de unge mennesker sagtens underholde sig selv, men med en aktivitet eller 2 får du alle med, også de lidt mere stille gæster. Der vil altid være kliker i en gruppe, specielt hos piger, og med nogle sjove aktiviteter bryder man klikerne og alle bliver mere jævnbyrdige for en stund.

Netop derfor har jeg 3 aktiviteter til denne temafest. Jeg gjorde det at jeg delte quizzerne op, forstået på den måde, at de ikke kom lige efter hinanden. Den første quiz lavede vi inden vi startede med at spise. 2 quiz efter hovedretten og den sidste efter desserten.

Gæt film sangen

Jeg har inde på YouTube fundet én film med sange fra alle mulige forskellige Disney film. Du skal blot søge “guess a Disney song”. Der er flere du kan vælge imellem. Nu valgte jeg denne her, for at være sikker på, at alle kunne være med. Den tæller automatisk ned, og giver dig svaret lige bagefter. Virkelig nem. Men brug gerne lidt tid på at søge og du finder helt sikkert, den der passer til dit selskab. Jeg delte pigerne op i 2 grupper og det hold som gættede flest rigtige, vandt en pose slik -som de selvfølgelig delte med det andet hold:)

Oscaren går til…

Denne her leg er ligesom når man leger tip en 13´er. Kort fortalt så har jeg lavet en liste over nomineringer f.eks. bedste skuespiller. Ud for hver nominering har jeg skrevet 3 af gæsternes navne. Jeg delte stemmesedlen ud til alle gæsterne. De må ikke vide hvilken dyst eller udfordring de bliver udsat for. Gæsterne skal nu hver i sær tippe eller stemme på den, hvem de tror der vinder de forskellige nomineringer. Der må sættes 1 kryds ud for hver dyst. Stemmesedlen kommer også som et word dokument, så du nemt kan skrive alle navne ind.

Lad legene begynde. I PDF-filen får du en vejledning til de forskellige lege og hvad du skal bruge af rekvisitter. Jeg lover dig det er ikke mange. Denne her leg tager ca. 45 min til en time.

Gæt en film

Vi sluttede af med Gæt en film. Den er hurtig og sjov. Del gæsterne op i 2 hold. Det kan fint være det samme hold som da I lavede “Gæt film sangen”. Holdene sender skiftevis en deltager op, som på bedste “gæt og grimasser” manér skal få sit hold til at gætte filmen. I modsætning til den oprindelige “gæt og grimasser”, må man gerne syne, sige citater eller lave lyde fra filmen. Alt undtagen at komme til at sige, hvad der står på kortet. Holdene har 30 sek. til at gætte filmen. Det hold der har flest point vinder.

Jeg håber at du har fået lidt inspiration til din næste temafest. Louise og hendes gæster havde i hvert fald en rigtig hyggelig aften – og der blev i den grad grint igennem.

Følg linket her og du kommer direkte ind i shoppen.

Rigtig god fest.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0