Godt Nytår

 i Fødselsdag

Hold en festlig nytårsaften med aktiviteter for både store og små. Her finder du inspiration til sjove aktiviteter og festlige indslag.

Nytårsaften herhjemme er en festaften og vi gør altid lidt ekstra ud af det. Det skal være en hyggelig aften for alle, både store og små. Derfor begynder jeg i god tid, med at planlægge små aktiviteter, der får aftenen til at blive sjov. Det gør det også lidt nemmere for de yngste, at holde sig vågne til det store fyrværkeri,

Alt hvad du ser her i blogindlægget er lige til at downloade og klar til at blive printet.

Til de yngste

Energiniveauet er altid i top denne aften og ungerne er helt elektriske. Selv om vi samlet med vores venner til nytår med mange børn, synes de, at det er smadder skægt med ”Nedtællings-Poserne”. Du kan komme alt muligt forskelligt i, alt efter hvor gamle børnene er. På hver pose er der et ur, hvor tidspunktet er sat til, hvornår de må åbnes. Se her hvad jeg kommer i poserne:

Lad ungerne lave deres egne festhatte. Her kan de både finde feer og drager der kan farvelægges. Hattene lukkes enten med en limstift eller en klipsmaskine. Slut af med at sætte en elastik i.

Nip nappere (det kalder min datter Sofie dem) er altid sjove at lave. Her finder du dem med fjollede vittigheder. Nu kan ungerne rigtig gå rundt og fyre vittigheder af til hinanden og til os voksne. Det giver nogle gode grin.

Der skal selvfølgelig skydes af. Med knaldperler kan de fleste børn være med. Til de mindste eller de børn der ikke er så vilde med bang, kan du også komme sæbebobler i posen.

Kast med glowsticks eller også kaldet knæklys. Find et par tomme flasker. Stil dem i f.eks. en mørk gang. Glowsticks kan formes som ringe. Nu gælder det om at ramme flaskerne – ligesom ringkast. Det er altså sjovest hvis der kan blive helt mørkt. Ungerne hviner og mørket i sig selv, gør det bare ekstra sjovt. Du kan evt. udlodde en lille præmie til vinderen.

Aften er lang, og det kan være godt lige at tage en lille slapper, inden det hele går løs kl: 24:00. Vi plejer gerne at sætte en film på. Men først skal alt det lækre til filmen lige findes. Send ungerne ud på en lille skattejagt. Den er simpel og alle ledetråde er til indenfor, uanset om man bor stort eller småt:)

Det eneste du skal gøre er at skrive et bogstav på hver kort – når ungerne sætterne bogstaverne sammen til sidst, ved de hvor lækkerierne gemmer sig.

Har du mod på at gøre lidt ekstra ud af ledetrådene kan du lave dem som skrabelodder. Det tager lidt ekstra tid, men det er super nemt. Laminer ledetrådene, bland acryl maling og sulfo sammen, mal på kortene, lad det tørre – og de er nu klar til at blive skrabet. En lille advarsel. Kommer du glimmer på, for at gøre dem ekstra festlige – ja så får du helt sikkert glimmer i hele huset. Taler af erfaring 🙂

Til teenagere

Den er straks lidt svære. På den ene side synes mine teenager tøser altid, at der bliver gjort mega meget for de små. Men på den anden side synes de også, at de lidt plat at jeg laver noget til dem. Sidste år fik de nu alligevel denne lille aktivitet. Til at starte med synes de at det var latterligt – men de høje grin inde fra værelset – sagde vist noget andet.

Fyld glasset med en masse spørgsmål om året der er gået og som er nemme at tale ud fra. Jeg har allerede lavet 18 forskellige kort, som du kan printe ud og bruge.

Jeg kan også varmt anbefale “det perfekte minut”. Det kan de voksne også sagtens være med til. Klik blot her.

Til os voksne – Nytårstalerne

Ok – hvis jeg selv skal sige det, så er det her en genistreg, hvor det er absolut uundgåeligt at dø af grin. Under hver tallerken har jeg lagt en lille seddel. F.eks. ”Min største bedrift i år” og ”det må bare ikke ske i det nye år”. Det er forbudt at vise de andre hvad der står på ens seddel. Midt på bordet står en lille klokke. Vi voksne skal nu i løbet af aften, når vi synes vi er klar til det, på skift ringe med klokken, stille os op og holde en lille tale. Emnet vi skal tale om står på vores seddel. Det som gæsterne bare ikke ved, er at der er en lille tvist. Jeg har taget mundstykkerne fra spillet ”speak out”, vi skal nemlig holde vores tale med mundstykke i. I er garanteret god underholdning hele aften igennem.

Det ser nogenlunde sådan her ud. Jeg beklager billedkvaliteten, men det er virkelig svært at taget et billede, når man er ved at falde om af grin.

Jeg håber at du har fået lidt inspiration til din festlige nytårsaften. Du finder det hele her i shoppen, klar til at blive downloadet og printet.

Jeg ønsker dig og din familie et godt nytår.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0