GALLA FEST

 i Fødselsdag

Galla er en tradition på rigtig mange skoler og uddannelsesinstitutioner. Sidder du i festudvalget, så finder du her masser af inspiration til, hvordan du kan holde en elegant og glamourøs Gallafest.

Alt hvad du ser her i blogindlægget kan downloades direkte fra shoppen. Du behøver kun at downloade et styk, da du blot printer de eksemplarer du har brug for.

Festen starter med invitationen

Der er alt for mange der, efter min mening, gør for lidt ud af invitationen. Jeg synes, at det er her, at festen starter. En god invitation er med til at sætte forventningerne for den fest man gerne vil holde. Så derfor kræver en Gallafest en ægte Galla invitation.

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at tilføje din tekst til invitationen. Du kan også vælge selv, at være kreativ i det word dok. der medfølger den fil du kan downloade.

Regler og rammer for festen

Som festarrangør er det super vigtigt at få sat nogle gode rammer for festen, så alle gæster føler sig velkommen og tilpas. For at det skal lykkedes, så er det godt at aftale nogle regler.

Vores gallafest blev holdt for 9- årgang, hvor vi havde valgt at servere alkohol. Det er et stort ansvar, at have overfor unge mennesker. De er kun lige begyndt at stifte bekendtskab med alkohol og dens virkning. Samtidigt ville vi også gerne have, at forældrene trygt kunne sende deres unge mennesker til fest.

Derfor havde vi opsat følgende regler:

  1. Ingen må medbringe egen alkohol.
  2. Forlader man festen, kommer man ikke ind igen. (vi havde 2 dørmænd stående hele aften)
  3. Ingen forlader festen uden at der er en forældre der henter.
  4. Man kan få en time-out i baren, hvis barpersonalet vurdere at en pause er tiltrængt.
  5. Der bliver max serveret 2 drinks ad gangen til samme person.

Baren

Til vores bar havde jeg fået trykt en masse barkort.  På denne her måde behøvede de unge mennesker ikke, at have penge op ad lommen, når de skulle i baren. Al betaling foregik via mobilepay. Det er også super nemt for barpersonalet. Hver gang de købte en drink, krydsede vi blot af på kortet. Der kunne i løbet af aftenen selvfølgelig købes flere barkort.

Drinkskortet havde jeg printet ud og sat i en alm. billedramme med et stykke guldkarton som baggrund. Den stod på baren og var virkelig dekorativ. Udover drinkskort havde jeg sat vand frem til fri optankning. Så er du sikker på, at dine gæster drikker lidt vand i løbet af aften. Vi nåede at genopfylde ca. 4 gange. Hold vandet koldt med masser af isterninger.

Dekoration af festlokalet

Det kan faktisk være svært at pynte op i store lokaler og gøre dem hyggelige. Det kan hurtigt blive dyrt –husk derfor altid at få sat penge af i budgettet til pynt. Jeg viser dig her hvordan du kan pynte op i et stort lokale med Wow-effect for rimelige penge:)

Til bordene, havde jeg klippet en masse grene, guldsprayet dem og viklet lyskæder rundt om grenene. Jeg har valgt grene der er temmelig lange, så gæsterne ikke får dem i hovederne, når de sidder ved bordet. Der er højt til loftet i lokalet, og grenene er med til at skabe en hyggelig stemning.

Køb masser af balloner. Dem kan du få for rimelige penge og de fylder godt i et stort lokale, specielt hvis du laver ballonguirlander. Hvis du bruger en ballonsnor er det super nemt. Det her er min første ballonguirlande, og det bliver bestemt ikke min sidste:) I PDf´en du downloader har jeg lavet en lille vejledning, til hvordan du gør.

Henover tag-selv-bordet har jeg blot hængt nogle guld gardiner. De giver et festligt pift til lokalet. I toppen har jeg sat rosetter eller vifter op og de får væggen til, at se lidt mere elegant ud.

Pift bordet op med print-Outs

Du kan gøre borddækningen lidt mere spændende ved at tilsætte lidt print-outs. Her har jeg lavet flaskelabels til lidt gallavand, pakket små cellofanposer med mentos -for hvem ved, om der er nogen der skal have et lille kys?

Bordplan

En bordplan deler altid lidt vandene. Nogle vil helst bare selv bestemme hvor de vil sidde og med hvem, andre kan godt lide at der er en bordplan. Vi besluttede i vores festudvalg, at gæsterne skulle trække et nr. inden de skulle sætte sig bords. Drengene trak et sort nr. og pigerne et rødt. Alle kender hinanden godt på årgangen, og på denne her måde bliver alle forfordelt.

Underholdning

Det der gør en fest rigtig god, er efter min mening, musikken. Derfor havde vi valgt at bruge 60% af vores festbudget på at hyre en DJ ind. Og de penge var rigtig godt givet ud. Hold nu fast hvor han kunne sætte gang i festen og han var god til, at holde gæsterne i gang. Taget var flere gange ved at lette. Det var så fedt.

Udover musikken havde vi også My Selfie. Den fik vi med i prisen da vi lejede DJ´en. Efter at have set billederne, var det vist et hit. Der er virkelig blevet taget mange billeder – sjove billeder, der vidner om, at der har været mange gode grin foran kameraet.

Til My Selfien skulle der selvfølgelig være en Galla baggrund. Den har jeg bygget op ad en reklame roll-up. Sat lyskæder fast i toppen og dækket den til med et hvidt gardin og pyntet den med guld gardiner og en ballonguirlande.

Nomineringer

I rigtig Amerikansk stil skulle der kåres årets Galla dreng og pige og ikke mindst årets Galla sko. For at være sikker på, at kåringerne foregik på helt reelt vis, fik vi vores kok til at udvælge 4 nominerede i hver kategori. De blev efterfølgende trukket ud helt tilfældigt.

Jeg havde købt kåringsbånd uden tekst og selv skrevet på dem med en tekstiltusch. Her får jeg lov til at trække vinderen:)

Årets Fest

Der er meget planlægning og stillen an til et sådan arrangement. Men når de unge mennesker bagefter kommer og siger, at det har været Årets Fest – ja så har det jo bare været alt arbejdet værd. Og det var virkelig en god fest. Ikke én eneste gæst måtte vi sende hjem og alle blev og festede max igennem.

Har du spørgsmål eller ideer til din fest, hvor du kunne tænke dig lidt hjælp, så skriv til mig,

Alle print-outs ligger klar i shoppen, til at blive downloadet.

Rigtig god fest.

Recommended Posts

Skriv en kommentar

0